Cursussen

Cursussen (in tiffanytechniek en lood-techniek) worden gegeven voor zowel beginners als gevorderden.

In de beginnerscursus wordt vanaf het begin de techniek voor het glassnijden uitgebreid behandeld. Steeds wordt de veiligheid voorop gesteld. Bij het snijden en het glas breken wordt gebruik gemaakt van speciale glassnijders en glasbreektangen, die zelfs het meest lastige Tiffany glas moeiteloos doen bewerken.

Een beginners cursus bestaat uit 7 lessen van 2 uur. In deze relatief korte periode leer je de techniek in zijn geheel. Naast de bovengenoemde glassnij-oefeningen maak je ook een eenvoudig kompleet werkstuk.

De prijs voor deze cursus bedraagt € 295,- inclusief professionele glassnijder , lesboek en alle materiaalkosten. Het aantal leerlingen per cursus is maximaal 4 personen om voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven.

In de gevorderden cursussen is het mogelijk om te maken wat je zelf wilt maken en daarbij kun je rekenen op de professionele hulp, waardoor alle moeilijkere zaken gegarandeerd lukken. (Het samenvoegen van lampsegmenten, het plaatsen van de fitting en bedrading in lampen, of gewoon snijden van moeilijk glas of erg moeilijke vormen...). Bij deze cursus is het ook mogelijk om gedeeltelijk thuis te werken. Zo kan je overstappen van cursus naar eigen hobby!

De prijs voor de vervolgcursus bedraagt € 125,- voor 5 lessen van 2 uur en is exclusief materiaal. (de prijzen voor Tiffany en glas-in lood zijn hetzelfde)

De cursussen worden 's morgens van 9:30 uur tot 11:30 uur gegeven of op de avond van 19:30 uur tot 21:30 uur. Alle dagen van de week mogelijk (indien er plaats is).

Naast cursussen in tiffanytechniek kan je ook kiezen voor een cursus in de traditionele glas-in-lood techniek.

 

Joost Wijnberg heeft meer dan 40 jaar ervaring in het geven van cursussen Tiffany en doet dit met veel plezier, kennis van zaken en persoonlijke aandacht.