‘Genieten van glas in lood ramen in onze stilteruimte’

Voorburg – Bezoekers, medewerkers, vrijwilligers én bewoners van hospice Het Vliethuys bewonderen dagelijks de fraaie glas in lood ramen in de stilteruimte. De ramen zijn vervaardigd door Joost Wijnberg die met zijn bedrijf Kijkglas zich heeft gespecialiseerd in het maken en monteren van glas in lood ramen. ,,We zijn er echt bijzonder blij,’’ reageert hoofd coördinator Joke Campo op het fraaie raamkozijn. ,,Het past dan ook precies in de stilteruimte waar mensen zich terug kunnen trekken als ze daar behoefte aan hebben.’’


Joke Campo samen met Joost Wijnberg voor de glas in lood ramen

Door Bart Bakker

Op de website van Joost Wijnberg, www.kijkglas.nl, is op het foto-album te zien hoe de glas in loodramen werden samengesteld. Hier kan men zelf aanschouwen hoe intensief en gedetailleerd het project verliep.


"Het project was echt maatwerk," aldus Joost Wijnberg

Cursussen

In het atelier Kijkglas in Noordwijk geeft Joost Wijnberg overigens op professionele en gedegen wijze cursus waarbij aan alle facetten van de Tiffanytechniek volop aandacht wordt besteed. Atelier Kijkglas heeft een ruime sortering Tiffanyglas en materialen op voorraad.

"Tiffany Glashelder is een cursusboek waarin alle technieken duidelijk worden uitgelegd", aldus Joost Wijnberg. "Alle gereedschappen worden besproken en vooral de makkelijkste werkwijze wordt gevolgd. Het boek is uitermate geschikt als een naslagwerk voor hobbyisten die nog met vragen zitten."

Informatie

"Ook kan men bij ons terecht voor het laten vervaardigen van Tiffanylampen, -ramen, glas-in-loodramen en gebrandschilderd glas", besluit Joost Wijnberg, die te bereiken is via de contactgegevens: Rozenburg 7, 2201 PG Noordwijk, tel. 071-3620265. e-mail: joostwijnberg@hotmail.com. Zijn website heet www.kijkglas.nl